Суд у Києві повернув місту ділянку на Трухановому острові, де хотіли будувати кафе з автостоянкою

Суд у Києві повернув місту ділянку на Трухановому острові, де хотіли будувати кафе з автостоянкою

Укрінформ
Господарський суд Києва повернув місту земельну ділянку на Трухановому острові, де планувалося комерційне будівництво.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомила в Телеграмі.

Так, ідеться про земельну ділянку водного фонду площею 0,4 гектара й вартістю майже 13 млн грн на острові Труханів у Дніпровському районі столиці.

Правоохоронці встановили, що у 2007 році своїм рішенням Київська міська рада надала приватному підприємству в оренду на десять років земельну ділянку в межах прибережної захисної смуги на острові Труханів для будівництва й обслуговування комплексу відпочинку з кафе та автостоянкою.

Договір оренди земельної ділянки закінчився у 2017 році. У зв'язку з неналежним виконанням умов договору переважне право на його поновлення підприємство втратило.

За даними прокуратури, попри вказані факти, через чотири роки після закінчення дії договору Київрада прийняла рішення про його поновлення ще на десять років із визначенням категорії земельної ділянки як земель рекреації.

Зроблено це було всупереч тому, що вся територія островів має статус і режим використання, передбачений для прибережної захисної смуги та, згідно з вимогами закону, повністю належить до категорії земель водного фонду, де заборонене будівництво споруд.

Читайте також: У Києві повідомили про підозру директору товариства через незаконне будівництво причалу на Дніпрі

Попри вказані факти, Київрада поновила договір оренди землі з орендарем, який втратив переважне право на його поновлення, та визначила вільну від забудови земельну ділянку водного фонду на острові Труханів як рекреаційну, розпорядившись нею поза конкурентними засадами.

Суд задовольнив позов прокуратури до приватного підприємства про визнання незаконним і скасування відповідного рішення Київської міської ради, визнання недійсним договору оренди та повернення згаданої ділянки.

Читайте також: Захоплення спортбази та землі на Трухановому: про підозру повідомили главі ради профспілок Києва

Як повідомляв Укрінформ, у червні суд повернув у державну власність шість земельних ділянок Біличанського лісу, загальна площа яких становить майже гектар, а вартість – 36 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-