Захоплення спортбази та землі на Трухановому: про підозру повідомили главі ради профспілок Києва

Захоплення спортбази та землі на Трухановому: про підозру повідомили главі ради профспілок Києва

Укрінформ
Голова Київської міської ради профспілок і приватний нотаріус підозрюються у привласненні спортивної бази та землі на Трухановому острові, що завдало державі збитків на понад 700 мільйонів гривень.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє в Телеграмі

"За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Київської міської прокуратури викрито та повідомлено про підозру голові Київської міської ради профспілок та приватному нотаріусу за фактами привласнення державного майна та особливо цінних земель, а також використання при цьому підроблених документів", — ідеться в повідомленні.

За даними слідства, група осіб, до складу якої входили голова Київської міської ради профспілок, приватний нотаріус та керівники комерційних структур, розробила й реалізувала схему незаконного відчуження та привласнення майна й земель рекреаційної зони на території Труханового острова навпроти історичного центру столиці.

Встановлено, що, використовуючи підроблені документи, учасники групи здійснили незаконну перереєстрацію об’єктів нерухомості, які перебували в державній та комунальній власності, а саме майно спортивної бази "Зенит". Також зловмисники самовільно захопили земельну ділянку площею майже шість гектарів на Трухановому острові.

Читайте також: Суд скасував рішення Київради про надання в оренду землі на Трухановому острові

На захопленій території замість загальнодоступного для жителів Києва місця відпочинку й унікального спортивно-інфраструктурного об’єкту ділки планували організувати зону відпочинку V.I.P. класу із банями, ресторанами та котеджами.

Ринкова вартість об’єктів нерухомості й земельної ділянки на момент вчинення злочинних дій становила понад 700 мільйонів гривень.

Майно та земля, які стали предметом злочинних дій арештовані, а незаконні реєстраційні дії скасовані. На цей час законні інтереси держави та громади поновлені, об’єкт повернуто до державної власності.

За результатами досудового розслідування голові міської ради профспілок, який є організатором протиправної схеми, та приватному нотаріусу оголошені підозри за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою), ч. 2 ст. 197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво) та ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжних заходів та притягнення до відповідальності інших осіб, які брали участь у протиправній схемі.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні працівники Державного бюро розслідувань розпочали перевірку законності будівництва 25 об’єктів у Вінниці та причетності до оборудок посадовців міської ради.

Фото: Київська міська прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-