Суд повернув київській будівлі «Квіти України» статус пам’ятки

Суд повернув київській будівлі «Квіти України» статус пам’ятки

Укрінформ
Шостий апеляційний адміністративний суд повернув статус пам'ятки будівлі «Квіти України», розташованій на вулиці Січових Стрільців, 49, у Києві.

Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики України, передає Укрінформ.

Як зазначається, суд апеляційної інстанції погодився з тим, що позбавлення будівлі статусу пам’ятки було необґрунтованим, як і скасування відповідного припису МКІП.

У задоволенні позовних вимог щодо скасування наказів про занесення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України за видом пам’ятки архітектури, монументального мистецтва та категорією місцевого значення об’єкт культурної спадщини «Оранжерея, навчально-методичний павільйон «Квіти України» по вул. Січових Стрільців, 49 у м. Києві, охоронний № 4065-Кв, суд повністю відмовив.

Також, згідно із судовим рішенням, у силі залишений припис МКІП від 13.07.2021 № 801/6.11.6 про припинення проведення будівельних робіт на об’єкті «Реконструкція цілісного майнового комплексу з надбудовою для розміщення офісного центру з підземним паркінгом по вул. Січових Стрільців, буд. 49 у Шевченківському районі міста Києва».

Читайте також: Будівля на Рейтарській отримала статус пам'ятки місцевого значення - МКІП

Рішення вступає в силу відразу після проголошення.

Як повідомлялося, на початку грудня 2022 року Окружний адміністративний суд міста Києва скасував наказ МКІП і департаменту охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації про внесення павільйону «Квіти України» до реєстру пам’яток. Тим самим ОАСК ухвалив рішення на користь забудовника.

Будівля «Квіти України» зведена у стилі модернізму за проєктом архітектора Миколи Левчука у 1983-1985 роках. У 2021 році була частково зруйнована забудовником.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-