Будівля на Рейтарській отримала статус пам'ятки місцевого значення - МКІП

Будівля на Рейтарській отримала статус пам'ятки місцевого значення - МКІП

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики внесло зміни до Державного реєстру нерухомих пам’яток задля збереження історичної будівлі Київського повітового земства по вулиці Рейтарська, 37.

Про це повідомляє пресслужба МКІП, передає Укрінформ. 

"Сьогодні, 28 вересня, було підписано наказ, що підтверджує статус пам’ятки місцевого значення для всієї будівлі Київського повітового земства за адресою м. Київ, вул. Рейтарська, 37-А, А’ ", - йдеться у повідомленні. 

У МКІП нагадують, що у 2011 році було ухвалене рішення про розділення пам’ятки і внесення до Державного реєстру нерухомих пам’яток лише частини будинку під технічною адресою – вул. Рейтарська, 37 А. Водночас частину будинку виокремлено у «флігель» під літерою А’. Цю частину пам’ятки разом з окремим будинком – флігелем садиби за адресою вул. Рейтарська, 37 Б, – було визнано такими, що не підлягають занесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. При цьому розробниками було внесено недостовірні відомості до облікової документації.

Також у МКІП підкреслюють, що в цій будівлі з 1917 по 1918 рр. проживав і працював відомий український громадсько-політичний, державний діяч і письменник Микита Шаповал.

Читайте також: МКІП внесе зміни до Держреєстру нерухомих памяток для збереження історичної будівлі на Рейтарській

Як повідомляв Укрінформ, 12 жовтня Господарський суд міста Києва продовжить розгляд справи про повернення переданої під забудову земельної ділянки по вул. Жилянській, 96-А, що знаходиться у безпосередній близькості до Музею видатних діячів української культури – Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Мирного, Михайла Старицького, Панаса Саксаганського, експозиції якого розміщуються в будинках №№93, 95, 97 по вул. Саксаганського та Жилянській, 96. 

У МКІП наголошують, що проведення будівельних робіт впритул до території музею негативно вплине на навколишнє середовище та стан будинків, що входять до його складу, оскільки такі дії є джерелом забруднення, вібрації і тиску на ґрунти, рослинний покрив та ґрунтові води локації.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-