За рік росіяни запустили у напрямку Києва понад 300 крилатих ракет - КМВА

За рік росіяни запустили у напрямку Києва понад 300 крилатих ракет - КМВА

Укрінформ
За 12 останніх місяців російський агресор запустив у напрямку столиці понад 300 крилатих ракет різного типу, 14 балістичних ракет та майже 400 ударних БпЛА типу Shahed.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба Київської міської військової адміністрації, передає Укрінформ.

“За статистикою, лише за 12 останніх місяців рашисти запустили в напрямку столиці: понад 300 крилатих ракет різного типу; 14 балістичних ракет; майже 400 ударних БпЛА типу Shahed”, - зазначив начальник КМВА Сергій Попко.

Він наголосив, що українським захисникам потрібно більше засобів протиповітряної оборони, бо у ворога вистачає зброї, аби масовано атакувати українські міста.

За словами очільника КМВА, нарощування систем ППО – пріоритет і для Києва, і для решти міст України.

Читайте також: Росія накопичує ракети для атак по Україні взимку - британська розвідка

“Ми не відмовимося від будь-якого озброєння. Бо українські воїни протиповітряної оборони давно довели усьому світові, що здатні створювати, здавалося б, неможливе – ефективні системи ППО, де поєднуються новітні і старі зразки, радянські і натовські. Дайте нам зброю, а ми знайдемо їй ефективне застосування”, - підкреслив Попко.

Начальник КМВА додав, що Україна очікує підтримки від союзників та партнерів. Він наголосив, що кожен зенітно-ракетний комплекс, кожен Gepard чи кожен Piorun - це збережені життя і внесок у нашу Перемогу.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 23 жовтня 2023 року російські окупаційні війська атакували Україну безпілотниками типу Shahed, керованою ракетою Х-59 та безпілотником невстановленого типу. Усі повітряні цілі було знищено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-