У Києві завтра відкриють головний корпус Музею війни

У Києві завтра відкриють головний корпус Музею війни

Укрінформ
Під час відкриття головного корпусу Національного музей історії України у Другій світовій війні, що відбудеться 20 жовтня, відвідувачам презентують чотири мистецькі проєкти.

Про це інформує пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

«20 жовтня о 10:00 відбудеться відкриття головного корпусу Музею війни та всієї території Меморіального комплексу. Відвідувачі Музею зможуть наблизитися до оновленого монумента «Батьківщина-мати» і роздивитися встановлений на щиті Тризуб. Багато місяців тривав процес амбітного й надзвичайно складного проєкту – заміни символіки на щиті скульптури», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що більша частина колекції Музею евакуйована та досі зберігається у сховищах, тож музейники використали доступні виставкові площі для створення актуальних виставок. Зокрема, гості побачать чотири мистецькі проєкти. Одним із них стане «Переозначення», під час якого презентують радянський герб, знятий зі щита скульптури «Батьківщина-мати».

Також музей підготував проєкт «Загроза з неба», що є застереженням про небезпеку, яку несуть українцям ворожі безпілотники. Водночас виставка «Наша скарбниця» висвітлює загальнонаціональні соціальні ініціативи та благодійні акції, ініційовані й утілені Державною казначейською службою України.

Читайте також: У МКІП розповіли про роботи із заміни радянського герба на щиті «Батьківщини-мати»

Також запланована виставка робіт вуличного художника з Франції Крістіана Ґемі, відомого як С215, під назвою «Guerre en Ukraine» («Війна в Україні», фр.), де покажуть найновіші роботи митця, зроблені в Україні під час широкомасштабної війни.

Як повідомляв Укрінформ, у Національному музеї історії України у Другій світовій війні відкрилася виставка, яка розповідає персональні історії захисників Бахмута на Донеччині.

Фото з Вікіпедії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-