Суд арештував майновий комплекс на Рейтарській і заборонив там будівництво

Суд арештував майновий комплекс на Рейтарській і заборонив там будівництво

Фото
Укрінформ
Шевченківський районний суд Києва наклав арешт на майновий комплекс по вулиці Рейтарській, 37, і заборонив проведення там будь-яких будівельних робіт.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомила у Фейсбуці

"У п’ятницю, 6 жовтня, за клопотанням прокурора Шевченківської окружної прокуратури міста Києва Шевченківський районний суд столиці наклав арешт на майновий комплекс по вулиці Рейтарській, 37 – Будинок Київського повітового земства, 1913 року – загальною площею майже 3700 кв.м", – ідеться у повідомленні. 

За даними прокуратури, до складу майнового комплексу входять будинки N 37A, 37-А' та флігель Б. 

Ухвалою суду заборонені використання, експлуатація та проведення будь-яких будівельних робіт на цій території будь-якими особами.

Ухвала суду підлягає негайному виконанню.

Як повідомлялося, у травні приватна будівельна компанія почала розбирати архітектурну пам'ятку за адресою: вулиця Рейтарська, 37. Стверджувалося, ніби проводяться роботи з реставрації головного фасаду з метою "пристосувати будівлю до сучасних умов".

Читайте також: Суд повернув громаді Києва землі біля озера Вирлиця, відведені під забудову

У червні Департамент міського благоустрою КМДА призупинив дію картки на тимчасове порушення благоустрою будинку. 

У вересні роботи з демонтажу памʼятки були відновлені попри призупинену картку на порушення благоустрою та відкрите кримінальне провадження.

Наприкінці вересня Міністерство культури та інформаційної політики внесло зміни до Державного реєстру нерухомих пам’яток для збереження історичної будівлі Київського повітового земства по вулиці Рейтарська, 37, – об'єкт отримав статус пам'ятки місцевого значення.

Фото: Фейсбук Надія Максимець 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-