У Гарнізонному храмі в Києві відбулася передача книг Нового Завіту підрозділам ЗСУ

У Гарнізонному храмі в Києві відбулася передача книг Нового Завіту підрозділам ЗСУ

Укрінформ
У Києві в Гарнізонному храмі Павославної церкви України відбулася передача тисячі примірників Нового Завіту підрозділам Збройних сил України, які боронять північні кордони.

Про це командування Об'єднаних сил ЗСУ повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Передача книг пройшла після урочистого святкового молебну за українське військо, державу та народ, звершеного архієреєм ПЦУ, головою Синодального управління військового духовенства митрополитом Іоаном (Яременком).

Участь у заході взяв командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

«Багато років тому наші пращури також боролися за свободу та незалежність України. Дуже символічно є те, що зараз також відбувається ця боротьба за прагнення жити на своїй Богом даній землі. Той народ, у жилах якого тече прагнення до волі, ніколи не можливо поневолити», – підкреслив він.

За словами командувача, ми повинні усвідомити, що тільки разом і спільними зусиллями можемо здобути перемогу над ворогом, і маємо добре розуміти, що духовна підтримка наших воїнів є надважливим питанням.

Під час звершення урочистого молебну у Гарнізонному храмі лунали молитовні прохання за захисників України та її народ, а також за скоріше визволення від російських загарбників.

До молитви долучилися командувач Об'єднаних сил ЗСУ, військовослужбовці, жителі та гості столиці.

Читайте також: На Sotheby’s виставили найстарішу у світі Біблію на івриті

«Щоденно ми підносимо молитви за успіх справ наших військових, за наближення перемоги над кремлівською тиранією та за тривалий справедливий мир. Ми просимо допомоги для наших новітніх героїв, просимо зцілення для поранених, визволення з неволі полонених. Ми з вічною вдячністю вшановуємо тих, хто віддав життя за Україну», – наголосив митрополит Іоан.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня в Києві з нагоди Дня захисників та захисниць України, Дня українського козацтва та свята Покрови Пресвятої Богородиці відкрили Гарнізонний храм святого Миколая, де вперше пройшла Божественна літургія.

Фото: Командування Об'єднаних сил ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-