Гарнізонний храм святого Миколая відкрили у столиці

Гарнізонний храм святого Миколая відкрили у столиці

Відео
Укрінформ
У Києві в неділю, 1 жовтня, з нагоди Дня захисників та захисниць України, Дня українського козацтва та свята Покрови Пресвятої Богородиці відкрили Гарнізонний храм святого Миколая, де вперше пройшла Божественна літургія.

Як передає Укрінформ, про це Командування Об'єднаних сил Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Літургію очолив архієрей Православної церкви України, голова Синодального управління військового духовенства, митрополит Іоан (Яременко). До молитви долучились командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, військовослужбовці, які боронять північні кордони України, жителі та гості столиці.

“Багато років тому наші пращури також боролися за свободу та незалежність України. Дуже символічно є те, що зараз також відбувається ця боротьба за прагнення жити на своїй Богом даній землі. Той народ, у жилах якого тече прагнення до волі, ніколи не можливо поневолити”, - наголосив Наєв.

Командувач додав, що українці завжди шанували та будуть продовжувати шанувати своїх захисників і захисниць.

“Ми повинні усвідомити, що тільки разом і спільними зусиллями зможемо здобути перемогу над ворогом”, - підкреслив генерал-лейтенант.

Під час богослужіння лунали молитовні прохання за захисників України, за український народ, за скоріше звільнення країни від нашестя чужинців. Також митрополит Іоан поблагословив присутніх та помолився за усіх, хто постраждав внаслідок російської агресії.

“Щоденно ми підносимо молитви за успіх справ наших військових, за наближення перемоги над кремлівською тиранією та за тривалий справедливий мир. Ми просимо допомоги для наших новітніх героїв, просимо зцілення для поранених, визволення з неволі полонених. Ми з вічною вдячністю вшановуємо тих, хто віддав життя за Україну”, - зауважив митрополит Іоан.

На завершення літургії командувач висловив слова подяки митрополиту Іоану та присутнім священнослужителям, відзначивши відомчими відзнаками.

Крім цього, Наєв передав освячений список однієї із чудотворних ікон Покрови Богородиці бійцям окремої президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького.

Читайте також: У Києві помолилися за Україну та її захисників і захисниць

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 1 жовтня, Україна відзначає День захисників і захисниць. Вранці по всій країні відбулася масштабна хвилина мовчання в пам'ять про загиблих воїнів.

Раніше це державне свято відзначали 14 жовтня, на Покрову Пресвятої Богородиці. Однак через реформу церковного календаря в Україні свято перенесли на 1 жовтня.

Фото: Свято-Миколаївський храм у Пирогові

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-