Акція «Біжу за мову» змінює формат з міркувань безпеки

Акція «Біжу за мову» змінює формат з міркувань безпеки

Укрінформ
Організована в столиці до Дня Незалежності всеукраїнським рухом «Єдині» акція «Біжу за мову» із міркувань безпеки змінює формат на онлайн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

У КМДА зауважили, що на забіг із нагоди Дня Незалежності «Біжу за мову» зареєструвалися понад 600 людей, третина з них – діти. Тому організатор акції – всеукраїнський рух «Єдині» – із міркувань безпеки змінює формат забігу на онлайн.

Зазначається, що учасники можуть бігти не лише 24 серпня, а коли їм буде зручно до 1 вересня.

Своєю чергою, організатори акції наголосили, що “безпека кожного учасника для нас пріоритет. Події останніх днів, консультації з міською владою та рекомендації від КМДА не залишили сумнівів – мусимо вжити ще більших заходів безпеки, щоб уникнути скупчення. Тож ми змінюємо формат заходу та закликаємо всіх учасників бігти онлайн у своєму місті й районі неподалік від укриття”.

Учасників забігу закликають не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та попередньо ознайомитись із тим, скільки часу знадобиться, щоб вчасно дістатися до безпечного місця. А після оголошення тривоги не продовжувати бігти дистанцію та одразу вирушати до укриття.

Також організатори акції поінформували, що номери учасників, медалі з вказанням кілометражу дистанції, листівки та інший вміст стартового набору можна буде отримати в пунктах видачі слотів в укритті з 09:00 до 18:00 з 23 до 26 серпня (локацію повідомлять кожному листом на пошту).

Рух «Єдині» нагадує, що мета забігу – підтримати земляків, які наразі знаходяться на захоплених територіях та не можуть спілкуватися українською під страхом смерті, а також тих, хто на прифронтових територіях боїться осуду, помилок і думає, що вчити українську вже пізно.

Щоб якомога більше людей долучити до переходу на українську мову та розширити український культурний простір. «Єдині» закликають активно підтримати акцію: приєднуватись онлайн зі своїми родинами, робити сторіз і світлини та позначати сторінки руху «Єдині» у дописах із хештегом #біжу_за_мову.

Читайте також: У День Незалежності українці по всьому світу утворять живі «ланцюги єдності» - МКІП

Як повідомляв Укрінформ, до Дня Незалежності всеукраїнський рух «Єдині» організує забіг "Біжу за мову" в Урбан-парку на території Національного комплексу "Експоцентр України" (колишній ВДНГ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-