У Києві презентували проєкт з юридичної та правової допомоги ветеранам

У Києві презентували проєкт з юридичної та правової допомоги ветеранам

Укрінформ
У Києві презентували проєкт "Права ветеранів", який спрямований на вирішення правових та юридичних питань, з якими стикаються ветерани та військовослужбовці.

Презентація проєкту відбулася на пресконференції в Укрінформі.

""Права ветеранів" - проєкт безоплатної юридичної допомоги ветеранам, військовослужбовцям, членам їх родин, членам родин загиблих захисниць та захисників України. Ні для кого не секрет, що зараз в Україні ця проблематика є глобальною. За оцінками експертів, в Україні незабаром буде нараховуватися близько 1 млн ветеранів. А кількість членів їх родин має сягнути 4-5 млн. Це глобальна соціальна задача, яку потрібно буде вирішити нашому суспільству, бо всі ці люди мають певний правовий статус", - сказав начальник штабу ГО "Спілка ветеранів АТО" Влад Якименко.

Він зазначив, що проєкт також спрямований на соціальну реінтеграцію ветеранів, військовослужбовців, членів їхніх родин, членів родин загиблих захисників і захисниць України.

За його словами, проєкт три місяці реалізовувався в тестовому режимі в Харкові та Харківській області. За цей час консультацію надали близько 300 ветеранам та кільком сотням членів їх родин.

"Результати достатньо показові. Ми допомогли військовослужбовцям, ветеранам відстояти свої права. А деякі справи розглядаються в судах, і це тільки верхівка айсбергу. Зараз завдяки допомозі Українського ветеранського фонду ми розпочинаємо роботу в більш широкому форматі. До нас можуть звернутися ветерани та військовослужбовці з усієї України", - сказав Якименко.

Він підкреслив, що вже зараз на сайті проєкту можна зареєструватися, залишити свої запитання та записатися на онлайн-консультацію.

Заступниця виконавчого директора Українського ветеранського фонду Каріна Дорошенко зауважила, що сам УВФ не зможе охопити всіх тих, кому необхідна юридична консультація, тож такий проєкт буде дуже необхідним.

"Усі проєкти в рівних умовах представлені перед

Читайте також: Важливу роль у соціалізації ветеранів гратимуть місцева влада та громади - Верещук

експертною радою. І експерти вже вирішують по кожній програмі, наскільки можна його підтримати. Громадська організація "Спілка ветеранів АТО" дуже добре представила свою заявку, і вже цього літа почалась стадія реалізація, я дуже рада, що УВФ зміг підтримати цю програму", - сказала Дорошенко.

Як повідомлялося, Український ветеранський фонд відкриває набір заявок на новий конкурс «#ВАРТО: золоті руки!».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-