У Києві підготували понад 60% енергетичної інфраструктури - КМВА

У Києві підготували понад 60% енергетичної інфраструктури - КМВА

Укрінформ
У Києві підготовлено понад 60% енергетичної інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Київська міська військова адміністрація. 

"Питання, яке не абияк хвилює киян. В осінньо-зимовий період 22/23 років, внаслідок 15 ракетних атак, було пошкоджено близько 63% енергетичних потужностей міста. Але минула зима принесла нам як лихо, так і досвід. Наші головні пріоритети цьогоріч – фізичний захист важливих об’єктів та відновлення енергетичної інфраструктури", - наголосив начальник КМВА Сергій Попко.

За його словами, "в середньому понад 60% всієї інфраструктури теж підготовлено. Виконано 70% гідравлічних випробувань на теплових мережах. Енергетики і комунальники проводять аварійно-відновлювальні та ремонтні роботи для відновлення працездатності київських ТЕЦ". 

Як підкреслив Попко, допомогу у вигляді енергетичного обладнання, трубопроводів тепломереж і генераторів Києву надано USAID, генератори для артезіанських свердловин забезпечено UNICEF. 

"Колосальну допомогу Київ продовжує отримувати від міст-побратимів - Праги, Парижа, Мюнхена, Риги, Будапешта, Барселони, Гамбурга, Оденсе, Тампере", - зауважив він.

Читайте також: Галущенко: Цього опалювального сезону у фокусі уваги - захист енергетичних об’єктів

Проте, підкреслив начальник КМВА, "лише консолідація зусиль вcix - ЗСУ в особі сил протиповітряної оборони, влади, енергетиків, комунальних служб та кожного киянина допоможе зруйнувати наміри ворога цієї зими".

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на нараді з міністром енергетики Германом Галущенком та представниками Укренерго наголосив, що підготовку до опалювального сезону треба прискорювати, аби встигнути до осені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-