У Києві затримали третього співучасника схеми збуту підроблених ліків для онкохворих

У Києві затримали третього співучасника схеми збуту підроблених ліків для онкохворих

Укрінформ
У Києві правоохоронці затримали третього учасника злочинної групи, яка збувала підроблені ліки для онкохворих.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє в Телеграмі.

“За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва в межах розслідування схеми збуту на території України фальсифікованих медпрепаратів онкологічної групи повідомлено про підозру третьому учаснику злочинної групи (ч. 2 ст. 321-1 Кримінального кодексу України), - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, підроблені лікарські засоби онкологічної групи надходили до України з-за кордону. Надалі учасники схеми організовували збут цих препаратів на території Києва та інших міст.

Вартість препаратів становила від 13,8 до 23,4 тис. грн за упаковку.

Відповідно до висновків експерта, склад наданих на дослідження лікарських засобів не відповідає оригінальним та є фальсифікованим.

Під час обшуків за місцями зберігання лікарських препаратів та в аптеках правоохоронці вилучили значну кількість медичних препаратів, які містять ознаки фальсифікації, сертифікати якості лікарських засобів невідомого походження, чорнові записи, грошові кошти, комп’ютерну техніку, мобільні телефони.

Також під час обшуків правоохоронці виявили значну кількість лікарських препаратів російського та білоруського виробництва, які на цей час вилучені з продажу на території України.

В ОГП нагадали, що в травні 2023 року за результатами спецоперації правоохоронці викрили двох осіб, причетних до вчинення злочину. Їм повідомлено про підозру та судом обрано запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту.

Читайте також: У Львові засудили чотирьох іноземців за контрабанду понад тонни героїну

Під час подальшого розслідування була встановлена причетність ще одного співучасника.

Його затримали в порядку ст. 208 КК України. Наразі чоловіку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляє, своєю чергою, Служба безпеки України, кіберфахівці під час спецоперації на Київщині та у Харкові ліквідували канал нелегального ввезення в Україну фальсифікованих медпрепаратів онкологічної групи.

Більшу частину підробки виготовляли на території Росії та у декількох країнах Близького Сходу.

Щоб нелегально “імпортувати” фальсифікат, ділки ховали його у замаскованих технологічних порожнинах власних авто і перетинали держкордон із території третіх країн.

Потім оптові партії сумнівних медичних засобів продавали через спеціально створені інтернет-магазини та профільні групи у соцмережах.

Безпосередню доставку замовникам здійснювали через підконтрольні аптеки та популярні поштові сервіси.

За наявними даними, щотижневі прибутки зловмисників становили мільйони гривень.

У результаті спецоперації співробітники СБУ затримали п’ятьох учасників міжнародного злочинного угруповання, яке організувало нелегальний бізнес.

Читайте також: Суд обрав запобіжні заходи п'яти фігурантам справи про торгівлю немовлятами

Наразі затриманим повідомили про підозру за ч. 2 ст. 321-1 Кримінального кодексу України (фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів, вчинена організованою групою).

Зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві правоохоронці викрили зловмисників, які збували підроблені ліки для онкохворих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-