У Києві викрили зловмисників, які збували підроблені ліки для онкохворих

У Києві викрили зловмисників, які збували підроблені ліки для онкохворих

Укрінформ
У Києві правоохоронці викрили зловмисників, які збували підроблені ліки для онкохворих.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва припинено протиправну діяльність групи осіб, які розповсюджували на території України фальсифіковані лікарські засоби (ч. 2 ст. 321-1 Кримінального кодексу України).

Згідно з матеріалами слідства, фальсифіковані лікарські засоби онкологічної групи надходили до України з-за кордону. У подальшому, учасники схеми організовували збут вказаних препаратів на території Києва та інших міст.

Вартість препарату становила 46, 5 тис. грн за упаковку. Зловмисники приймали замовлення через онлайн форму аптеки та доставляли товар покупцю. 

Читайте також: У Helsi тепер можна переглянути, чи потрібен рецепт на ліки

Проте, за результатами дослідження зразків препарату виробником, встановлено, що він є фальсифікованим. Крім того, висновком експерта підтверджено, що упакування препарату не відповідає зразку оригінального лікарського засобу.

«16 травня на підставі ухвал суду з метою відшукування фальсифікованих лікарських засобів та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення проведено обшуки у фігурантів, а також за місцями зберігання лікарських препаратів та в аптеках», - ідеться в повідомленні.

У ході слідчих дій вилучено значну кількість медичних препаратів, які містять візуальні ознаки фальсифікації, сертифікати якості лікарських засобів невідомого походження, чорнові записи, грошові кошти, комп’ютерну техніку, мобільні телефони.

Читайте також: Столичний суд продовжив розгляд справи подружжя, яке продавало фальшиві ліки для онкохворих

Також під час обшуків правоохоронці виявили значну кількість лікарських препаратів російського та білоруського виробництва, які на цей час вилучені з продажу на території Україні. 

Зразки всіх виявлених препаратів будуть направлені на експертизу. 

Двом особам, причетним до вчинення злочину, повідомили про підозру та вирішується питання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають. 

Як повідомляв Укрінформ, у березні в Києві правоохоронці ліквідували міжнародну схему ввезення в Україну і продажу фальсифікованих ліків для онкохворих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-