Столичний суд продовжив розгляд справи подружжя, яке продавало фальшиві ліки для онкохворих

Столичний суд продовжив розгляд справи подружжя, яке продавало фальшиві ліки для онкохворих

Укрінформ
Дніпровський райсуд столиці продовжив розгляд по суті справи Павла Б. і Олени Г. - подружжя, якому інкримінують масштабну фальсифікацію ліків для онкохворих.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, справу розглядає колегія суддів під головуванням Світлани Старовойтової.

У ході судового засідання сторона захисту заявила клопотання про повернення обвинувального акту прокурору для виправлення неточностей. Водночас колегія суддів відмовила у його задоволенні у зв'язку з тим, що розгляд подібних клопотань відбувається на стадії підготовчого засідання, а наразі суд перейшов до розгляду справи по суті. У свою чергу захист звинуватив колегію суддів в упередженості і заявив відвід. Суд, порадившись у нарадчій кімнаті, оголосив про відмову у відводі колегії суддів.

Попередньо наступне судове засідання у цій справі призначене на 14.30 25 квітня.

У 2019 році у Держприкордонслужбі повідомили про масову фальсифікацію дорогих ліків. Наприкінці травня 2019 року правоохоронці провели обшуки на 11 підприємствах і вилучили фальсифікованих медпрепаратів на кілька мільйонів гривень, а також 370 тис. доларів готівки.

За даними слідства, продаж фейкових ліків тривав з 2016 по 2019 рік. Ділки продавали підробки для боротьби з онкологією та гепатитом у 18 країн світу.

Крім того, онлайн продажем фальсифікованих ліків і українськими громадянами, які цим займалися, зацікавилися і американські правоохоронці.

Американські слідчі почали з ними листування під виглядом клієнтів і замовили ліки нібито для себе. З’ясувалося, що ліки — підробка. Одного з ділків звали Володимир Н. іншого - Максим Н. На останнього був зареєстрований благодійний фонд "Здорова нація".

Американські правоохоронці під виглядом покупців запросили Володимира Н. і Максима Н. до США, щоб укласти угоду на купівлю ліків, коли вони приїхали — їх арештували.

Читайте також: Завозили підроблені ліки для онкохворих: у Києві викрили міжнародну злочинну схему

Затримані в США визнали свою провину, їх засудили до 3 і 5 років позбавлення волі.

Підозрюваних в організації масової фальсифікації ліків п’ятеро, дехто знаходиться в Індії, а дехто - в Азербайджані.

За даними слідства, Олена Г. та Павло Б. пов'язані з Максимом Н. та Володимиром Н. Їх звинувачують у тому, що вони протягом трьох років продавали фальсифіковані медпрепарати - замість реальних онкопрепаратів парацетамол та ліки від виразки шлунку.

За матеріалами слідства, Павло Б. і Олена Г. “заробляли” щонайменше 100-120 тис. доларів щомісяця. Правоохоронці вважають, що вони лише на виготовленні трьох псевдопрепаратів для онкохворих - Keytruda, Adcetris і Iclusing — заробили понад 6 млн грн. Загалом псевдопрепаратів було 23 найменування.

За ці кошти обвинувачені придбали собі іномарки та нерухомість майже на 2 млн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-