Суд підтвердив законність зміни категорії пам’ятки Гостиний двір - МКІП

Суд підтвердив законність зміни категорії пам’ятки Гостиний двір - МКІП

Укрінформ
Київський окружний адміністративний суд підтвердив законність зміни категорії пам’ятки Гостиний двір із місцевого на національного значення.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

"3 серпня 2023 року Київський окружний адміністративний суд повністю відмовив у задоволенні позовних вимог по справі за позовом ТОВ «Спеціальне науково-реставраційне проєктно-будівельно-виробниче підприємство «Укрреставрація» до Кабінету Міністрів України та Міністерства культури та інформаційної політики України. Позов стосувався визнання протиправною та нечинною постанови Кабінету Міністрів від 19 травня 2021 року № 506 «Про зміну категорії пам’яток культурної спадщини» в частині зміни категорії пам’ятці місцевого значення «Гостиний двір (за проєктними матеріалами ар. Л. Руска, 1809 рік)» на пл. Контрактовій, 4 у місті Києві на категорію національного значення", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Києві горіла пам’ятка архітектури на Подолі

Як зазначається, суд врахував доводи КМУ, Мін'юсту та МКІП щодо безпідставності позовних вимог і підтвердив законність зміни категорії пам’ятки Гостинний двір з місцевого на національного значення.

Як повідомлялося, в травні 2021 року уряд змінив категорію пам’яток «Комплекс споруд Контрактової площі» та «Гостиний двір (за проєктними матеріалами ар. Л. Руска, 1809 р.)» у м. Києві на категорію національного значення, а також присвоїв їм відповідні охоронні номери.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-