У Києві горіла пам’ятка архітектури на Подолі

У Києві горіла пам’ятка архітектури на Подолі

Укрінформ
У Києві поліція відкрила справу за фактом підпалу нежитлового двоповерхового будинку на вулиці Волоській у Подільському районі, який є пам’яткою архітектури місцевого значення, та встановлює причетних до злочину.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

Зазначається, що до поліції Києва надійшло повідомлення про займання нежитлового двоповерхового будинку на вулиці Волоській. На місце події прибули рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій та слідчо-оперативна група Подільського управління поліції, яка задокументувала злочин.

Пожежу протягом години ліквідували. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

Поліцейські провели огляд місця події, який зафіксували у процесуальних документах.

"Відомо, що будинок, в якому відбулось займання, являється пам’яткою архітектури і містобудування місцевого значення", - зазначили у поліції.

За даним фактом слідчий Подільського управління поліції розпочав кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України – умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах.

Читайте також: Тисячолітній Успенський собор у Каневі опинився у приватній власності УПЦ МП

Санкція статті передбачає позбавлення волі від трьох до десяти років.

Також у межах кримінального провадження призначено відповідні експертні дослідження та проводяться заходи зісвстановлення осіб, причетних до цього злочину.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві житловий будинок на вулиці Володимирській внесли до переліку об’єктів культурної спадщини, він є важливим елементом формування історико-архітектурного оточення пам’ятки ЮНЕСКО - заповідника “Софія Київська”.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-