Будинок поряд із Софією Київською внесли до переліку об’єктів культурної спадщини

Будинок поряд із Софією Київською внесли до переліку об’єктів культурної спадщини

Укрінформ
У Києві житловий будинок на вулиці Володимирській внесли до переліку об’єктів культурної спадщини, він є важливим елементом формування історико-архітектурного оточення пам’ятки ЮНЕСКО - заповідника “Софія Київська”.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

“Житловий будинок на вулиці Володимирській, 21/20 із готелем і рестораном “Давня Русь” занесено до переліку об’єктів культурної спадщини”, - ідеться в повідомленні.

За даними Департаменту охорони культурної спадщини КМДА, відповідний наказ був підписаний 6 липня на доручення мера Києва Віталія Кличка. Копія наказу буде направлена Міністерству культури та інформаційної політики України для внесення до Державного реєстру нерухомих памʼяток України.

За інформацією Департаменту охорони культурної спадщини КМДА, будинок зберіг свою автентичність та є важливим елементом формування історико-архітектурного оточення Софії Київської – пам’ятки ЮНЕСКО.

Читайте також: У столиці презентували монографії про Софію Київську та Володимира Великого

Окрім того, будівля – цікавий зразок поєднання житлових і нежитлових функцій у малоповерховій забудові.

Як повідомяв Укріформ, у червні Міністерство культури та інформаційної політики внесло “Будинок з комахами” Марії Станіславської в Києві до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-