«Будинок із комахами» у Києві внесли до Держреєстру нерухомих пам’яток

«Будинок із комахами» у Києві внесли до Держреєстру нерухомих пам’яток

Укрінформ
Будинок Марії Станіславської за адресою Володимирська, 93 внесли до Державного реєстру нерухомих пам’яток України за категорією "Пам’ятка архітектури місцевого значення".

Відповідний наказ №332 оприлюднило Міністерство культури та інформаційної політики. Про це повідомляє пресслужба МКІП у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Київській міській військовій адміністрації було доручено поінформувати власника пам’ятки культурної спадщини про занесення пам’ятки до Державного реєстру, а також протягом 2023 року забезпечити приведення облікової документації на пам’ятку у відповідність", - йдеться в повідомленні.

Також у відомстві зазначають, що КМВА має забезпечити розробку та затвердження науково-проєктної документації з визначення меж й режимів використання території цієї пам’ятки. Водночас київська влада має розробити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення меж території пам’ятки культурної спадщини.

Читайте також: В Одесі розширили зону ЮНЕСКО

Як повідомляв Укрінформ, МКІП внесе будинок по вулиці Володимирській 21\20 в Києві до Реєстру пам’яток, щойно Київська міська військова адміністрація надасть необхідні документи.

Фото: Тетяна Асадчева

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-