Мільйонні розкрадання на будівництві Подільського мосту: справа керівника КП пішла до суду

Мільйонні розкрадання на будівництві Подільського мосту: справа керівника КП пішла до суду

Укрінформ
У Києві прокуратура передала до суду справу керівника комунального підприємства, недбалість якого спричинила розтрату понад ₴35 мільйонів на будівництві Подільського мосту.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

Подільська окружна прокуратура Києва передала до суду обвинувальний акт відносно директора комунального підприємства “Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд міста Києва” за фактом службової недбалості під час здійснення будівництва Подільського мостового переходу через Дніпро, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Згідно з матеріалами слідства, між КП та генпідрядником був укладений договір щодо виконання робіт по об’єкту “Будівництво Подільського мостового переходу через річку Дніпро у місті Києві”.

На виконання цього договору в листопаді 2019 року генпідрядник залучив підрядні організації для нібито надання послуг з використання найманого нестандартного обладнання – посилених контейнерів, що забезпечують безпечний демонтаж/монтаж металоконструкцій облаштування арки на Подільському мосту.

Читайте також: Укриття для дитячого табору на Закарпатті: прокуратура Києва перевіряє можливу розтрату

Відповідно до висновку комплексної судової будівельно-технічної експертизи, будівельні роботи на суму понад 32 млн грн документально не підтверджені, проте були оплачені комунальним підприємством.

Крім того, керівник КП і генпідрядник підписали акти приймання виконаних будівельних робіт, до яких були внесені відомості про необгрунтоване завищення витрат на монтаж балок автопроїзду.

Експерти встановили завищення вартості вказаних робіт на понад 3 млн грн.

Раніше за вказаними вище фактами до суду були скеровані обвинувальні акти відносно генпідрядника за ч. 5 ст. 191 ККУ і двох субпідрядників, які в межах слідства відшкодували збитки у 3 млн грн.

Читайте також: Розтрата на облаштуванні укриттів: у Києві судитимуть посадовців Шевченківської РДА

Досудове розслідування інших фактів незаконного використання коштів під час будівництва Подільського мосту триває.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці повідомили про підозру ще трьом посадовим особам за фактом розкрадання 104 млн грн на будівництві Подільського мосту у столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-