Мільйонні розкрадання на будівництві Подільського мосту: ще трьом посадовцям оголосили підозру

Мільйонні розкрадання на будівництві Подільського мосту: ще трьом посадовцям оголосили підозру

Фото
Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру ще трьом посадовим особам за фактом розкрадання 104 млн грн на будівництві Подільського мосту у столиці.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури Києва у межах розслідування заволодіння бюджетними коштами у сумі 104 млн грн, виділеними на будівництво Подільського мосту, повідомлено про підозру директору і голові наглядової ради генпідрядної організації, а також директору субпідрядної організації (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, у березні 2023 року між комунальним підприємством КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва», генпідрядником та субпідрядною організацією були підписані чергові акти приймання виконаних будівельних робіт. Це стосувалося витрат на оренду й експлуатацію спеціальних машин і механізмів у ході будівництва Подільського мостового переходу через Дніпро.

На підставі цих документів на рахунок однієї з субпідрядних організацій були перераховані кошти у сумі 181 млн грн.

У той же час висновком будівельно-технічної експертизи встановлено завищення вартості оренди вказаної техніки на загальну суму 104 млн грн.

«В подальшому кошти були виведені через рахунки кількох підприємств з ознаками фіктивності під виглядом закупівлі взуття, господарських товарів та запчастин з метою обготівкування», - сказано в повідомленні.

Читайте також: Зловживання на $30 мільйонів: ексзаступнику міністра інфраструктури продовжили запобіжний захід

У межах слідства пройшли обшуки за місцями проживання осіб, причетних до схеми.

Директора субпідрядної організації затримали в порядку ст. 208 КПК України. До суду внесене клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави 104 млн грн.

Також вирішується питання про обрання запобіжних заходів директору і голові наглядової ради генпідрядної організації.

На рахунки всіх підприємств, задіяних у протиправному механізмі, накладені арешти.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві директору комунального підприємства повідомили нову підозру за фактом завищення вартості оренди спеціальної техніки на суму 104 млн грн під час будівництва Подільського мосту.

Перше фото ілюстративне: Київська міська прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-