Розкрадання на будівництві Подільського мосту: директор підприємства отримав нову підозру

Розкрадання на будівництві Подільського мосту: директор підприємства отримав нову підозру

Укрінформ
У Києві директору комунального підприємства повідомили нову підозру за фактом завищення вартості оренди спеціальної техніки на суму 104 млн гривень під час будівництва Подільського мосту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє в Телеграмі Київська міська прокуратура.

“За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру директору КП “Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва” за фактом розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах під час здійснення будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України)”, - ідеться в повідомленні.

Згідно з матеріалами слідства, з 2017 року на підставі договору, укладеного з КП “Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва”, генпідрядник із залученням підконтрольних підрядних організацій здійснює роботи із завершення будівництва Подільського мосту.

Розслідуючи законність використання коштів, виділених на цей об’єкт, правоохоронці встановили численні фінансові зловживання з боку керівників згаданих підприємств, які, перебуваючи між собою у змові, запровадили схему розкрадання бюджетних коштів шляхом суттєвого завищення обсягів та вартості виконаних робіт.

Читайте також: Зловживання на $30 мільйонів: ексзаступнику міністра інфраструктури продовжили запобіжний захід

Так, у березні 2023 року між комунальним підприємством, генпідрядником та підрядною організацією були підписані чергові акти приймання виконаних будівельних робіт, що стосуються витрат на оренду та експлуатацію спеціальних машин та механізмів. На підставі цих документів на рахунок однієї з підрядних організацій були перераховані кошти у сумі 181 млн гривень.

Водночас, висновком будівельно-технічної експертизи встановлено завищення вартості оренди вказаної техніки на загальну суму 104 млн гривень.

Крім того, слідством здобуто докази подальшого перерахування вказаних коштів на рахунки кількох підприємств з ознаками фіктивності під виглядом закупівлі взуття, господарських товарів, запчастин тощо. Зазначені перерахування були здійснені з метою обготівковування коштів для подальшого розподілу між фігурантами.

У межах слідства проведено вісім обшуків за місцями проживання осіб, причетних до протиправної схеми.

З метою забезпечення відшкодування завданих збитків на рахунки всіх підприємств, задіяних у протиправному механізмі, накладено арешти.

Як повідомляв Укрінформ, у травні 2023 року директору комунального підприємства повідомили підозру у службовій недбалості, що призвела до збитків на понад 6 млн грн під час будівництва Подільського мосту.

Фото: Київська міська прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-