Жительці Києва оголосили підозру за поширення матеріалів про роботу ППО

Жительці Києва оголосили підозру за поширення матеріалів про роботу ППО

Укрінформ
У Києві правоохоронці оголосили підозру місцевій жительці, яка поширювала в месенджері матеріали про роботу протиповітряної оборони й розташування Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомила в Телеграмі.

Зловмисниці інкримінується поширення несанкціонованої інформації про розташування ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану ( ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що у травні цього року 34-річна підозрювана на власний мобільний телефон здійснила відеозйомку та поширила в месенджері розташування Збройних сил України, направлення систем ППО і результат ураження повітряних цілей. Тим самим фігурантка завдала загрози інформаційній та національній безпеці держави.

Встановивши особу зловмисниці, правоохоронці провели за місцем її проживання невідкладний обшук. У результаті був вилучений технічній засіб, який жінка використовувала для поширення заборонених матеріалів.

Вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Читайте також: СБУ оголосила підозру російському адміралу, який наказав обстріляти Вінницю «Калібрами»

Стосовно близької родички фігурантки в межах іншого кримінального провадження раніше був скерований до суду обвинувальний акт за аналогічним фактом, вчиненим в інший період часу. Обвинувачення було висунуте за тією ж статтею Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, днями Служба безпеки України затримала інформатора російських спецслужб, який готував ракетний удар по військовому госпіталю в Миколаївській області. Зловмисник об’їжджав місцевість і приховано фотографував місця дислокації підрозділів Сил оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-