На Миколаївщині затримали інформатора РФ, який готував ракетний удар по госпіталю

На Миколаївщині затримали інформатора РФ, який готував ракетний удар по госпіталю

Укрінформ
Служба безпеки України затримала інформатора російських спецслужб, який готував ракетний удар по військовому госпіталю в Миколаївській області.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє в Телеграмі.

«Служба безпеки викрила ще одного інформатора російських спецслужб, який займався підготовкою нових повітряних атак РФ на Миколаївську область», - ідеться в повідомленні.

Для виконання завдання зловмисник об’їжджав місцевість і приховано фотографував місця дислокації підрозділів Сил оборони. Також він фіксував на електронній карті точні координати виявлених військових об’єктів та звітував про рівень їх охорони.

Особливу увагу приділяв локаціям, де помічав найбільшу концентрацію особового складу та військової техніки українських захисників.

Читайте також: СБУ затримала у Вінниці розвідника «ДНР»

Співробітники СБУ затримали фігуранта «на гарячому» під час фотографування ним госпіталю та однієї з бойових частин ЗСУ. В нього вилучили мобільний телефон із готовими до відправлення фото.

За матеріалами слідства, росіяни планували використати цю інформацію для того, щоб завдати прицільних повітряних ударів по території регіону.

Як встановили співробітники СБУ, зловмисником виявився місцевий житель, який підтримував проведення фейкового референдуму щодо приєднання Миколаївщини до РФ. Про це він неодноразово писав у проросійських Телеграм-каналах.

Таким чином він привернув до себе увагу російської спецслужби, представники якої навесні 2022 року дистанційно запропонували йому співпрацю. Подальшу комунікацію вони здійснювали через один із месенджерів.

Читайте також: Інформаторку ФСБ засудили до 10 років за «злив» даних про оборонців Бахмута

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, у Миколаєві викрили чергового інформатора, який збирав для росіян інформацію про підрозділи Збройних сил України.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-