Павлюк: Якщо Путіну стане безумства піти на Київ, перемелемо ще кілька тисяч загарбників

Павлюк: Якщо Путіну стане безумства піти на Київ, перемелемо ще кілька тисяч загарбників

Укрінформ
Україна не виключає можливостей повторного наступу росіян на Київ, однак оборона столиці багатоешелонована і дуже потужна.

На цьому наголосив перший заступник міністра оборони Олександр Павлюк в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми не виключаємо жодної можливості. У хворій голові можливі різні варіанти, але сил і засобів для проведення відповідного наступу на Київ, враховуючи те, що у нас оборона дуже потужна, багатоешелонована, - варіантів для здорового глузду немає жодних», - сказав Павлюк.

На уточнююче запитання, що буде, якщо росіяни все ж наважаться на нову атаку на українську столицю, Павлюк відповів: «Ну, перемелемо ще декілька тисяч, якщо вистачить безумства у їхнього лідера знову таку спробу вчинити».

Водночас він нагадав, що на початку повномасштабного вторгнення найбільш маневрена і мобільна сила російських військ була сконцентрована на Київському напрямку.

Читайте також: Унаслідок російської агресії у столиці зазнали руйнувань близько 800 будинків – Кличко

За словами генерал-лейтенанта, чинник раптовості ворогові не допоміг, українські оборонці гідно його зустріли навіть з невеликими силами у перші хвилини, змогли правильно організувати спротив і завдати таких втрат, що противник без поповнення не міг рухатися далі.

Павлюк згадав, що найбільш гарячими й непередбачуваними для захисту Києва були дні в середині березня 2022 року, коли противник захопив плацдарм на території лівого берега Ірпеня.

«Дуже важливо було вибити його звідти, і це нам вдалося. Великими зусиллями, але противник був знищений, і після цього почалося визволення Київщини. Не було у нього сил і засобів - вони всі були скуті на Сході, - щоб розвивати наступ за рахунок інших сил», - пояснив перший заступник міністра.

Після цього, за його словами, почався відступ російських військ з Київщини, Чернігівщини та Сумщини.

«Розуміючи, що на кількох напрямках не буде успіху, противник змушений був з ганьбою тікати з Київської, Сумської, Чернігівської областей, під нашим тиском. Він сам не йшов - постійно йшли бої, постійно були наші вже спроби оточити і знищити його. Під цим тиском ... він змушений був залишити цю територію і зосередитись на Донецькій і Луганській областях», - наголосив Павлюк.

Читайте також: ППО вночі знищила п'ять дронів-камікадзе

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала новий етап війни проти України, яка триває з 2014 року, - повномасштабне вторгнення.

За 500 днів боротьби з російської агресією українські оборонці деокупували близько 1900 населених пунктів і ліквідували близько 233 тисяч 440 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-