У Києві відкрили 3D-шоу, присвячене потопленню ракетного крейсера «Москва»

У Києві відкрили 3D-шоу, присвячене потопленню ракетного крейсера «Москва»

Фото
Укрінформ
У столиці презентували імерсивне 3D-шоу «Отріцатєльноє всплитіє», яке присвячене потопленню ВМС ЗСУ флагмана Чорноморського флоту Росії - ракетного крейсера "Москва".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Презентація відбулась за підтримки Міністерства оборони та Міністерства культури та інформаційної політики, за участю Національного військово-історичного музею України, Центрального військово-морського музею України та Громадської організації «ДНА».

3D-шоу триває 20 хвилин на 25-метровому екрані, який оточує глядача з усіх боків і повністю занурює у перемогу над флагманом Чорноморського флоту Росії.

“Ми використали розсекречені дані Національного військово-історичного музею України. За їх допомогою ми змоделювали всі обставини, які відбувались”, - сказав режисер фільму Андрій Франчук.

У Києві відкрили 3D-шоу, присвячене потопленню ракетного крейсера «Москва» / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Він зазначив, що основна думка фільму в тому, що для українця жага волі сильніша за інстинкт самозбереження. За його словами, фільм має на меті зруйнувати російську пропаганду у світі. Показ шоу запланований і за кордоном.

“Для того, щоб достукатись до іноземного глядача, ми пропонуємо деякі технічні ідеї. Ми використали повне занурення. За ці 20 хвилин ми можемо з людиною поспілкуватись, донести якісь філософські думки”, - додав режисер.

Читайте також: У Києві показали уламки ракети «Нептун», яка уразила крейсер «Москва»

На відкритті був присутній третій Президент України Віктор Ющенко.

“Ми говоримо про нашого багатовікового, лютого ворога - Росію та Москву. Кожна перемога над ним нас окриляє. У цьому фільмі йдеться саме про це. Нам дуже потрібні такі свідчення нашої перемоги. Потоплення крейсеру “Москва” дуже важливе, особливо в контексті того, що це було на початку повномасштабного вторгнення”, - підкреслив Ющенко.

У Києві шоу триватиме до кінця вересня у 10-му павільйоні на ВДНГ.

Читайте також: У Києві відбудеться виставка французького вуличного художника Крістіана Ґемі, відомого як C215

Військовослужбовцям та ветеранам вхід безкоштовний.

Як повідомлялося, крейсер російського чорноморського флоту "Москва" внаслідок удару українською протикорабельною ракетою "Нептун" 13 квітня 2022 року зазнав істотних ушкоджень та почав тонути після потужного вибуху боєзапасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-