Заручників не було: Клименко розповів деталі про штурм суду і загибель підозрюваного

Заручників не було: Клименко розповів деталі про штурм суду і загибель підозрюваного

Відео
Укрінформ
За попередньою інформацією, у Шевченківському районному суді міста Києва пролунали два вибухи.

Про це міністр внутрішніх справ Ігор Клименко розповів на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава МВС поінформував, що о 17.20 від мешканців будинку, розташованого біля приміщення Шевченківського райсуду Києва, надійшло повідомлення про вибух. Для встановлення обставин були залучені всі необхідні підрозділи МВС. Була проведена евакуація людей із будівлі суду і поблизу.

Читайте також: Слідство з’ясовуватиме, як вибухівка потрапила у Шевченківський райсуд - Клименко

"Попередньо, пан Гуменюк (Ігор Гуменюк - ред.), підозрюваний у скоєнні тяжкого злочину в 2015 році, внаслідок якого загинули чотири працівники Національної гвардії України, якого сьогодні привезли на ще одне засідання суду, за дві години після початку закрився в туалеті, а потім кинув по караулу вибуховий пристрій, поки не розуміємо - який. Таких вибухів попередньо було два. Після цього він намагався несанкціоновано залишити залу суду. Представники конвою зупинили його пострілом у повітря. Він повернувся, забарикадувався в окремому приміщенні", – розповів міністр.

Відео: Укрінформ

За його словами, службовці Корпусу оперативно-раптової дії (КОРД) намагалися деблокувати порушника, попередньо проводячи з ним переговори, які виявилися безуспішними.

"Після того як були деблоковані двері в це приміщення, ще один вибухонебезпечний предмет був кинутий у працівників поліції. Два працівники поліції поранені. Наразі вони перебувають у лікувальних закладах... Громадянин Гуменюк загинув від вибуху", – сказав міністр.

Клименко також спростував інформацію про те, що зловмисник захоплював заручників та викрадав зброю у правоохоронців.

Він додав, що на місці працюють вибухотехніки, аби пересвідчитися у відсутності будь-яких вибухових предметів або пристроїв у приміщенні.

Читайте також: Вибух у суді Києва: правопорушник загинув на місці

Відкриті кримінальні провадження за фактами посягання на життя працівника правоохоронного органу і замах на втечу з-під варти, зазначив Клименко.

На місці працюють слідчо-оперативні групи, криміналісти. Детальна інформація буде згодом, зауважив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, у приміщенні Шевченківського районного суду в Києві о 17.20 пролунав вибух.

Це сталося під час конвоювання з зали суду Ігоря Гуменюка, якого обвинувачують у скоєнні теракту під Верховною Радою 31 серпня 2015 року. За даними слідства, тоді Гуменюк під час акції протесту кинув у правоохоронців бойову гранату, унаслідок чого загинули четверо нацгвардійців, понад 140 людей зазнали поранень.

На сьогоднішньому засіданні Гуменюку продовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Унаслідок вибуху правопорушник загинув, два працівники поліції зазнали поранень нижніх кінцівок. Загрози їхньому життю немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-