Слідство з’ясовуватиме, як вибухівка потрапила у Шевченківський райсуд - Клименко

Слідство з’ясовуватиме, як вибухівка потрапила у Шевченківський райсуд - Клименко

Укрінформ
Наразі не встановлено, як вибухівка потрапила у Шевченківський райсуд Києва: чи вона вже була у приміщенні суду, коли прийшов зловмисник, чи її пронесли на засідання.

Про це заявив на брифінгу міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає кореспондент Укрінформу.

«Питання, як проніс Гуменюк (підозрюваний Ігор Гуменюк - ред.) вибухові пристрої, буде з’ясовуватись у межах кримінального провадження, яке буде проводити главк міста Києва. На даний момент ми не розуміємо, де були вибухові пристрої - чи в залі, де він забарикадувався, чи в приміщенні туалету, чи, можливо, він якимось чином проніс із собою. Слідство дасть на це відповідь», - сказав глава МВС.

Читайте також: Внаслідок вибуху у Шевченківському суді постраждали двоє правоохоронців

Він підкреслив, що зловмисник загинув: «Скоріше за все, він підірвався. І поранені два працівники Нацполіції. У них поранені нижні кінцівки, їхньому життю нічого не загрожує».

Як повідомляв Укрінформ, у приміщенні Шевченківського районного суду в Києві о 17.20 пролунав вибух.

Це сталося під час конвоювання з зали суду Ігоря Гуменюка, якого обвинувачують у скоєнні теракту під Верховною Радою 31 серпня 2015 року. За даними слідства, тоді Гуменюк під час акції протесту кинув у правоохоронців бойову гранату, унаслідок чого загинули четверо нацгвардійців, понад 140 людей зазнали поранень.

На сьогоднішньому засіданні Гуменюку продовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-