У Києві судитимуть блогера, який заперечував агресію РФ і звинувачував у війні «сатанинську мафію»

У Києві судитимуть блогера, який заперечував агресію РФ і звинувачував у війні «сатанинську мафію»

Укрінформ
У Києві судитимуть блогера, який заперечував збройну агресію Росії проти України і звинувачував у війні “сатанинську мафію”.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт відносно 46-річного киянина за обвинуваченням у розповсюджені матеріалів із закликами до насильницької зміни конституційного ладу та виправдовуванні збройної агресії РФ проти України (ч. 2, ч. 3 ст. 436-2, ч. 2, ч. 3 ст. 109 Кримінального кодексу України).

Санкція статей передбачає до 8 років позбавлення волі.

За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення російської армії підозрюваний у ТікТок поширював для необмеженого кола користувачів відеозаписи, в яких містилися заперечення збройної агресії РФ проти України.

Читайте також: СБУ затримала жителя Черкас, який готував підрив залізниці

У цих відеоматеріалах підозрюваний намагався зняти відповідальність з Росії за повномасштабну війну в Україні та звинувачував у всьому “сатанинську мафію”. Блогер закликав усіх глядачів контенту об’єднуватися та чинити активний супротив українським правоохоронцям.

Висновки судової лінгвістичної експертизи підтвердили, що висловлювання в опублікованих матеріалах мають пропагандистський характер та спрямовані на заклики до насильницької зміни конституційного ладу та виправдовування збройної агресії РФ проти України.

Як повідомляв Укрінформ, колишня журналістка з Вінниці відповідатиме перед судом за поширення роспропаганди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-