Розкрадання на ремонті ліфтів: у Києві провели 25 обшуків

Розкрадання на ремонті ліфтів: у Києві провели 25 обшуків

Фото
Укрінформ
У Києві правоохоронці у справі про розкрадання бюджетних коштів на ремонті ліфтів провели обшуки у постачальників та замовників робіт.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Фейсбуці.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури здійснюється досудове розслідування за фактом заволодіння бюджетними коштами, виділеними на проведення робіт з капітального ремонту та реконструкції ліфтів в житлових будинках Києва (ст. 191 Кримінального кодексу України).

У ході слідства встановлено, що службові особи Київської міської державної адміністрації та КП «Дирекція з капітального будівництва та реконструкції «Київбудреконструкція» за результатами тендерної закупівлі укладали з підприємствами договори на капітальний ремонт та реконструкцію ліфтів в житлових будинках Києва.

Суб’єкти господарської діяльності, у свою чергу, здійснювали придбання ліфтів та комплектуючих через підконтрольні фірми та поставляли їх за значно вищою за ринкову ціною. В окремих випадках затвердження актів виконаних робіт та перерахування коштів за договорами здійснювалося без фактичного проведення ремонтних робіт.

Читайте також: Зловживання на $30 мільйонів: ексзаступнику міністра інфраструктури продовжили запобіжний захід

20 червня на підставі ухвал суду пройшли 25 обшуків за місцем перебування осіб, причетних до протиправної схеми.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці повідомили про підозру ще трьом посадовим особам за фактом розкрадання 104 млн грн на будівництві Подільського мосту у столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-