В університеті Грінченка відкрили аудиторію Кіото – майбутнього Центру японської мови і культури

В університеті Грінченка відкрили аудиторію Кіото – майбутнього Центру японської мови і культури

Укрінформ
У Київському університеті Грінченка за участю посла Японії Кунінорі Мацуда відкрили аудиторію Кіото – майбутнього Центру японської мови і культури.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

В університеті Грінченка повідомили, що японську мову у виші вивчають понад 120 студентів, а станом на червень 2023 року 25 студентів-грінченківців перебувають на стажуванні в дев’яти закладах вищої освіти Японії. Зокрема в університетах-партнерах - університет Тойо, університет Ріцуменйкан, університет Яманаші, університет Ямагата), а також в інших ЗВО Японії - університет Хірошіма, університет Нагасакі, університет Мейдзі, університет Акіта, міжнародний університет Хігаші Ніппон.

Проректор університету Олександр Турунцев подякував послу за підтримку України та підкреслив, що японознавчі традиції у виші мають тривалу історію, а японська мова викладається з 1997 року.

Читайте також: У токійському університеті показали документальний фільм про Зеленського

Наразі університет Грінченка є одним із небагатьох українських університетів, де здійснюється підготовка фахівців-японознавців на бакалаврському та магістерському рівнях освіти, а також єдиний заклад вищої освіти України, який присвоює професійну кваліфікацію “вчитель японської мови”.

Крім того, професори університету Микола Кулініч і Володимир Резаненко відзначені однією з найвищих нагород Японії – Орденом Вранішнього Сонця Імператора Японії.

Під час зустрічі зі студентами-грінченківцями – японознавцями, журналістами, з міжнародних відносин, економістами - посол зачитав офіційний лист мера Кіото – почесного професора університету Дайсаку Кадокава на адресу Київського університету імені Грінченка з нагоди відкриття аудиторії Кіото.

Також представники посольства відвідали мистецьку галерею імені Віктора Огнев’юка, де ознайомилися із фотовиставкою, присвяченою японознавчим студіям в університеті Грінченка та візиту мера Кіото.

Як повідомляв Укрінформ, посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда щодня займається українською мовою і разом зі співробітниками посольства відвідує музеї історії та культури, аби краще розуміти Україну.

Фото: Університет Грінченка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-