Верховний Суд підтвердив вирок екссуддям Голосіївського райсуду Києва

Верховний Суд підтвердив вирок екссуддям Голосіївського райсуду Києва

Укрінформ
Верховний Суд підтвердив законність вироку колишнім суддям Голосіївського райсуду Києва Олександру Білику і Андрію Новаку – 7 і 7,5 років позбавлення волі відповідно, яких визнано винуватими в одержанні 8 тис. доларів хабара.

Як передає Укрінформ, про це Національне антикорупційне бюро України повідомляє у Телеграмі.

“15 червня Касаційний кримінальний суд Верховного Суду постановив залишити без змін вирок ВАКС з урахуванням рішення Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, яким колишніх суддів Голосіївського районного суду Києва О. Білика та А. Новака визнано винуватими в одержанні 8 тис. доларів неправомірної вигоди за позитивне вирішення цивільної справи та засуджено до позбавлення волі”, - ідеться у повідомленні.

Верховний Суд погодився з доводами прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, відхилив касаційну скаргу сторони захисту та підтвердив законність вироку суду першої інстанції.

У НАБУ нагадали, що 11 липня 2022 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду підтвердила вирок ВАКС від 3 лютого 2022 року, яким колишніх суддів Голосіївського районного суду Києва О. Білика та А. Новака визнано винуватими в одержанні 8 тис. доларів неправомірної вигоди за позитивне вирішення цивільної справи та засуджено до позбавлення волі.

Читайте також: У Дніпрі екссуддю посадили на 10 років за вимагання хабара

Суд апеляційної інстанції частково пом’якшив покарання О. Білику, призначивши йому покарання у виді 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Вирок А. Новаку залишено без змін - 7 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посаду судді протягом трьох років з конфіскацією всього майна.

Постанова Верховного Суду є остаточною та оскарженню не підлягає.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні Верховний Суд підтвердив вирок поліцейському – десять років ув'язнення, який у Київській області, перебуваючи під дією алкоголю, скоїв смертельну дорожньо-транспортну пригоду із двома загиблими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-