Проїзд у громадському транспорті Києва до кінця війни не дорожчатиме – Кличко

Проїзд у громадському транспорті Києва до кінця війни не дорожчатиме – Кличко

Укрінформ
У Києві вартість проїзду в громадському транспорті до кінця війни не дорожчатиме.

Про це столичний міський голова Віталій Кличко заявив в інтерв'ю телеканалу «Київ», передає Укрінформ.

«Транспорт у місті Києві дотаційний, тому що собівартість проїзду понад 20 грн. Він залишається найнижчим у країні і не тільки, якщо ми говоримо про Європу. Але враховуючи складну ситуацію економічну, складну ситуацію з бюджетом людей ми не плануємо найближчим часом, до закінчення військових дій, підвищувати вартість», - сказав Кличко.

Водночас він додав, що у майбутньому, враховуючи те, що транспорт потрібно ремонтувати, будувати метро, закуповувати новий, здорожчання проїзду можливе.

Читайте також: Реконструкцію Шулявського шляхопроводу завершать до середини 2024 року - Кличко

«До закінчення війни транспорт у нас залишиться дотаційним і підвищувати не будемо. Ми не плануємо цього робити, тому щоб не було різних спекуляцій на цю тему», - сказав столичний голова.

Мер зазначив, що вважає для себе одним з головних завдань, замінити старі маршрутки, які перевозять киян, на новий сучасний громадський транспорт, що відповідатиме стандартам сучасної європейської столиці. «Маршрутки виконують свою функцію з перевезення великої кількості людей, але наші вимоги зараз полягають в тому, що перевізники переходили на маршрутки, не старші за 10 років, щоб там обов'язково були валідатори, камери спостереження», - сказав мер.

Читайте також: Кличко запросив американських бізнесменів до відбудови Києва

Як повідомляв Укрінформ, раніше столичний міський голова Віталій Кличко привітав Київ з днем народження і зазначив, що вважає його серцем і душею України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-