Реконструкцію Шулявського шляхопроводу завершать до середини 2024 року - Кличко

Реконструкцію Шулявського шляхопроводу завершать до середини 2024 року - Кличко

Укрінформ
У Києві планують повністю завершити реконструкцію Шулявського шляхопроводу до середини наступного року.

Як передає Укрінформ, про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу “Київ”, повідомляє Київська міська державна адміністрація.

“Реконструкцію Шулявського шляхопроводу планують повністю завершити до середини наступного року. До того часу здійснять роботи з демонтажу 5 цеху заводу, розташованого поруч зі шляхопроводом, облаштують зʼїзди із Шулявського шляхопроводу, завершать благоустрій території”, - заявив Кличко.

Читайте також: Кличко показав журналістам уламки російських ракет та дронів

Він зауважив, що закінчити цей об’єкт можна тільки після знесення цеху номер п'ять. Ця споруда перебувала у державній власності, і за неї держава виставила місту “дуже немалий рахунок – майже 113 мільйонів гривень”. Кошти на викуп були виділені шляхом бюджетних асигнувань, передбачених на 2022 рік відповідно до рішень Київської міської ради.

Кличко повідомив, що наразі комунальне підприємство “Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд міста Києва” спільно з колишнім власником здійснюють демонтаж та вивільнення внутрішніх приміщень будівлі від обладнання – задля подальшого знесення самої будівлі та продовження реалізації проєкту реконструкції Шулявського шляхопроводу.

“Біля Шулявського шляхопроводу вже розпочали ремонт підземного пішохідного переходу. Завершать його наприкінці осені цього року. А в липні розпочнуть роботи з демонтажу 5-го цеху. У жовтні будівельники почнуть облаштовувати зʼїзди. В середині 2024 року всі будівельні і роботи з реконструкції Шулявського шляхопроводу мають завершити. І розвʼязка буде повністю запущена”, - заявив мер Києва.

Читайте також: Кличко вручив відзнаки матерям загиблих захисників

Як повідомляв Укрінформ, у більшості районів столиці розпочали облаштовувати кільцеві розв’язки на перехрестях, загалом цього року планують облаштувати близько 40 нових кільцевих розв’язок для підвищення безпеки руху.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-