Суд дав дозвіл на примусове відібрання біологічних зразків у судді, який збив нацгвардійця

Суд дав дозвіл на примусове відібрання біологічних зразків у судді, який збив нацгвардійця

Укрінформ
Суд надав дозвіл на примусове відібрання біологічних зразків у судді, який в ніч на п’ятницю на смерть збив нацгвардійця на блокпосту у Києві.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

"Суд задовольнив клопотання Київської міської прокуратури та надав дозвіл на примусове відібрання біологічних зразків у судді, який в ніч на п’ятницю 26 травня на автомобілі збив на смерть військо службовця Нацгвардії", - ідеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали суддю у порядку ст. ст. 208, 482 Кримінального процесуального кодексу України. Він відмовився від освідування на вміст алкоголю та наркотиків, проте мав візуальні клінічні ознаки сп’яніння.

У зв’язку з цим, заступником керівника Київської міської прокуратури підготовлено клопотання до суду щодо примусового відібрання у судді біологічних зразків для проведення аналізів, яке судом наразі задоволено.

Читайте також: У Макарівському райсуді прокоментували смертельну ДТП за участі голови суду Тандира

Як повідомлялося, за фактом ДТП за участі судді розпочато кримінальне провадження за ч. ч. 3 ст. 286-1 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп'яніння) Кримінального кодексу України.

У рамках кримінального провадження правоохоронці встановлюють механізм та причини ДТП.

Як повідомлялося, в ніч на 26 травня голова Макарівського райсуду Олексій Тандир збив на смерть 23-річного нацгвардійця на блокпосту в столиці. Повідомлялося, що суддя перебував у стані алкогольного сп’яніння і що правоохоронці його затримали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-