На одному зі столичних блокпостів суддя на смерть збив нацгвардійця

На одному зі столичних блокпостів суддя на смерть збив нацгвардійця

Фото
Укрінформ
Слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) з’ясовують обставини дорожньо-транспортної пригоди за участі голови райсуду Київської області, що трапилась на одному з блокпостів у Києві.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила речниця ДБР Ольга Чиканова.

ДБР з’ясовує обставини ДТП на блокпосту у Києві

"За попередньою інформацією, 26 травня після опівночі у Києві суддя за кермом автомобіля скоїв наїзд на військовослужбовця Національної гвардії України", - зазначила вона.

Речниця додала, що нацгвардієць від отриманих травм помер на місці. Слідчі ДБР проводять подальшу перевірку.

"Голову райсуду Київської області затримано в порядку ст. 208 ККУ та доставлено на огляд з метою виявлення стану сп’яніння. Від проходження огляду водій відмовився", - сказала Чиканова.

Наразі допитуються свідки з-поміж осіб, які несли службу на блокпосту.

Читайте також: ДБР оголосило підозру командиру взводу, який побив солдата на Житомирщині

Досудове розслідування у кримінальному провадженні розпочато за ч. 3 ст. 286-1 ККУ– порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, вчинені в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, якщо вони спричинили смерть потерпілого.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 10 років.

Читайте також: У справі про вбивство 5-річного Тлявова ухвалили вирок - прокуратура оскаржить рішення суду

Раніше ЗМІ поінформували, що в ніч на 26 травня голова Макарівського райсуду Олексій Тандир збив на смерть 23-річного нацгвардійця на блокпосту в столиці. Повідомлялося, що суддя перебував у стані алкогольного сп’яніння і що правоохоронці його затримали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-