У столиці відбудуться заходи до річниці з дня окупації Маріуполя

У столиці відбудуться заходи до річниці з дня окупації Маріуполя

Укрінформ
До річниці з дня окупації Маріуполя на території Музею історії України у Другій світовій війні відбудуться виставка "Маріуполь. 86 #НаЖиво", публічна лекція "Незламні" про втрачені етноси міста та перформативна літературна імпреза "#НаЖиво".

Про це йдеться в релізі, який організатори заходів передали Укрінформу. 

Згідно з повідомленням, 20 травня кияни та гості столиці об 11 годині можуть прослухати публічну лекцію "Нескорені: трагічна історія греків Надазов’я". У її межах доктор історичних наук, дослідник проблем генеалогії та етнічної історії України Валерій Томазов розповість про втрачені етноси міста Марії. Зустріч відбудеться у просторі виставки "Україна — Розп’яття". 

Також 21 травня на головній алеї Меморіалу запланована перформативна літературна імпреза «#НаЖиво»: контекст війни в сучасній поезії Валерії "Нави" Суботіної та інших авторів. Вірші виконають актори маріупольського театру авторської п’єси "Концепція".

Читайте також: У Києві відкрилася виставка, присвячена обороні Маріуполя

Організатори заходів: Маріупольська міська рада, Національний музей історії України в Другій світовій війні, проєкт "ЯМаріуполь. Культура", ККП m.EHUB.

Як повідомлялося, 20 травня 2022 року територію заводу "Азовсталь" залишив останній український захисник. Після 86 днів оборони Маріуполь опинився в цілковитій окупації. За попередніми даними в місті загинуло понад 22 тисячі мешканців, зруйновано 90% інфраструктури міста, тисячі маріупольців вимушено покинули свої домівки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-