Судова справа щодо каплички біля Десятинної церкви може затягнутися - МКІП

Судова справа щодо каплички біля Десятинної церкви може затягнутися - МКІП

Укрінформ
Заплановане на 16 травня судове засідання щодо розгляду апеляційної скарги релігійної громади УПЦ щодо знесення храму-МАФу біля Десятинної церкви може не відбутися, оскільки вже два судді заявили про самовідвід.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ. 

"На 16 травня призначено судове засідання щодо розгляду апеляційної скарги релігійної громади УПЦ, яка не погодилася з рішенням суду першої інстанції. Наразі відомо, що засідання може не відбутися, оскільки вже два судді заявили про самовідвід. Тобто справа про звільнення території Національного музею історії України від «храму-кіоску» УПЦ затягується", - зазначають у МКІП.

У міністерстві наголосили, що його позиція залишається незмінною: споруду біля Десятинної церкви потрібно демонтувати.

Читайте також: Храм-МАФ біля Десятинної церкви має бути демонтований - Ткаченко

"Будівля розташована в буферній зоні пам’яток ЮНЕСКО, де заборонене нове будівництво, а також порушує ансамбль історичного археологічного комплексу "Десятинна церква", - заявили у МКІП.

У міністерстві висловили сподівання, що розгляд справи 16 травня відбудеться.

Як повідомлялося, 15 лютого Господарський суд м. Києва задовольнив позов Національного музею історії України та вирішив усунути перешкоди у користуванні земельною ділянкою для музею історії України, скасувати запис про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно - нежитлову будівлю, каплицю.

У коментарі Укрінформу директор Музею історії України Федір Андрощук висловив сподівання, що знесення храму-МАФу УПЦ відбудеться до кінця 2023 року.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-