Столичного підприємця судитимуть за продаж гумдопомоги для ЗСУ

Столичного підприємця судитимуть за продаж гумдопомоги для ЗСУ

Фото
Укрінформ
У Києві перед судом постане приватний підприємець, який продавав тепловізійні приціли та аптечки, ввезені як гуманітарна допомога для Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомила у Фейсбуку.

До суду скеровано обвинувачення у продажу предметів гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, вчиненому під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК).

За даними слідства, фігурант організував у Києві схему незаконної реалізації гуманітарної допомоги, призначеної для захисників України. Правоохоронцями задокументовано продаж двох тепловізійних прицілів і 290 аптечок на загальну суму 20 тисяч доларів.

У ході обшуків у підозрюваного вилучені товари військового призначення, мобільні телефони, носії інформації, чорнові записи та печатки, а також 860 тисяч гривень, 330 тисяч доларів і 34 тисячі євро. На вилучені гроші накладений арешт.

Читайте також: У Києві затримали шахрая, який виманював гроші у родичів зниклих безвісти бійців

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці квітня у використанні гуманітарної допомоги для власного збагачення викрили підприємця з Миколаївської області.

Чоловік виконував приватні замовлення з транспортування різних товарів, використовуючи для цього вантажівки, передані сільській раді для перевезення гумвантажів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-