У Києві затримали шахрая, який виманював гроші у родичів зниклих безвісти бійців

У Києві затримали шахрая, який виманював гроші у родичів зниклих безвісти бійців

Фото
Укрінформ
Столичні правоохоронці затримали шахрая, який виманював гроші у родичів зниклих безвісти бійців.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуку повідомляє Офіс генерального прокурора.

Дарницька окружна прокуратура Києва повідомила про підозру громадянину, який шахрайським шляхом заволодів коштами родичів зниклих безвісти військовослужбовців ЗСУ (ч. 3 ст. 190 КК).

За даними слідства, підозрюваний шукав у соцмережі публікації про українських захисників, які тривалий час не виходять на зв’язок. Представляючись офіцером ЗСУ, волонтером або товаришем по службі, він повідомляв родичам і близьким зниклих військовослужбовців, що йому відомо їхнє місцеперебування.

Здебільшого місцем перебування зниклих воїнів він називав Бахмут, а також повідомляв про серйозні поранення, отримані захисниками.

Зловмисник пропонував перерахувати на його банківський рахунок кошти начебто на бензин для евакуації розшукуваних бійців, закупку ліків для них тощо. За це він просив від 1,5 до 5 тис. грн. Отримавши гроші, шахрай припиняв з зв’язок потерпілими, а інколи навіть ображав, глузуючи з їхньої довірливості.

За оперативними даними, внаслідок шахрайських дій постраждали щонайменше шестеро громадян. Тривають слідчі дії, встановлюються всі потерпілі.

Як повідомила у Фейсбуці поліція Києва, під час затримання у 28-річного шахрая вилучили мобільний телефон та банківську картку, на яку потерпілі перераховували кошти.

Зазначається, що суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у сумі 1 342 000 грн

Підозрюваному загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, українські та польські правоохоронці нейтралізували транснаціональне злочинне угруповання шахраїв, яке виманювало гроші в людей, охочих виїхати із зони бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-