Мер Брюсселя взяв участь у започаткуванні «Алеї друзів Києва» на Володимирській гірці

Мер Брюсселя взяв участь у започаткуванні «Алеї друзів Києва» на Володимирській гірці

Фото
Укрінформ
Мери Києва та Брюсселя Віталій Кличко та Філіп Клоз започаткували “Алею друзів Києва” на Володимирській гірці та висадили перші дерева.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

“Разом з мером Брюсселя Філіпом Клозом, який на моє запрошення приїхав до української столиці, започаткували “Алею друзів Києва” на Володимирській гірці. І висадили сьогодні два перших дерева – платани іспанські. Брюссель вважається столицею Європейського Союзу, частиною якого прагне стати Україна. І дуже символічно, що першим до висадки дерев на новій алеї доєднався саме мер Брюсселя. Ці дерева – символ нашої дружби та перемоги України й демократичного світу над варварською росією!” – заявив Кличко.

Він подякував владі Брюсселя та уряду Бельгії за солідарність з українським народом, а також за надання Україні політичної підтримки й економічної і гуманітарної допомоги.

У КМДА нагадали, що під час візиту до Києва Клоз, державний секретар Брюссельського столичного регіону Паскаль Смет та делегація Брюсселя відвідали постраждалі від російських загарбників передмістя столиці, побували в одній із київських комунальних лікарень та реабілітаційному центрі.

Читайте також: Мер Брюсселя відвідав медзаклад у Києві, де створюють реабілітаційний центр для захисників

Також Кличко разом з мером Брюсселя поспілкувалися онлайн з мерами 15 європейських міст-підписантів спільної Декларації про взаєморозуміння в підтримці реконструкції та сталого розвитку української столиці. Учасники зустрічі обговорили проєкти, для реалізації яких Києву необхідна міжнародна підтримка.

Як повідомляв Укрінформ, 4 травня мер Брюсселя Філіп Клоз передав від столиці Бельгії дві сучасних карети швидкої допомоги для Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-