У столиці відкрили виставку про білоруських героїв «З Україною в серці»

У столиці відкрили виставку про білоруських героїв «З Україною в серці»

Укрінформ
У Київській міській державній адміністрації відбулось відкриття виставки «З Україною в серці», присвяченої білоруським добровольцям, які загинули у боротьбі проти російської агресії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, організатори виставки – благодійний фонд «Вільна Білорусь» та музей «Вільна Білорусь з Україною в серці».

На виставці представлені 16 портретів загиблих в Україні білоруських героїв, історії їхнього життя та подвигу.

Також під час відкриття виставки продемонстрували відеоматеріали, у яких білоруські герої розповідають про те, чому вони вирішили приїхати до України та вступити до лав ЗСУ.

“Серед загиблих білорусів двом з них посмертно присвоєно звання “Герой України”. Наразі іменами трьох білоруських героїв перейменовано вулиці України. Друга нація після українців, які воюють на стороні України проти ворога рф, це білоруси”, - зазначив керівник благодійного фонду «Вільна Білорусь» Олексій Францкевич.

У Києві презентували виставку про білоруських героїв «З Україною в серці» / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

За його словами, уже відомо про 37 героїв-білорусів, які віддали життя за Україну. Двоє військових нині знаходяться у полоні росіян.

Читайте також: У Києві відкрили інсталяцію із зображенням балерини на стріляних гільзах

Народний депутат Богдан Яременко зауважив, що для України вільна та демократична білорусь - це запорука безпеки.

“Багато хто не розуміє, що боротися в білорусі важко. Люди, які присвячують себе боротьбі за білоруську свободу в Україні, допомагаючи нам боротися із зовнішньою агресією, потребують наших запевнень у тому, що ми не лише цінуємо їх героїзм, а ми згадаємо про це, коли прийде час боротися за волю і свободу білорусі”, - сказав Яременко.

Виставку завершили спільною молитвою священників української православної, греко-католицької та римо-католицької церков. Серед присутніх були родичі та побратими білоруських героїв.

Експозиція триватиме до кінця квітня. Надалі її планують представити в Європі, зокрема в Польщі, Чехії та Литві.

Як повідомлялося, у Софійському соборі презентували виставку, присвячену загиблим бійцям тероборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-