За рік повномасштабної війни кількість закладів торгівлі у Києві зменшилась на 6%

За рік повномасштабної війни кількість закладів торгівлі у Києві зменшилась на 6%

Укрінформ
Упродовж минулого року кількість продовольчих і непродовольчих закладів торгівлі у Києві зменшилась на 6% та становить 7168 підприємств.

Як передає Укрінформ, про це заявив директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Володимир Костіков, повідомили в КМДА.

«російська агресія «вдарила» по торгівельній інфраструктурі столиці, але ситуація стабілізувалась. На сьогодні ми втратили 430 торговельних точок, але бізнес поступово пожвавлюється. Важливу роль у цьому зіграла продумана політика керівництва міста в забезпеченні населення продовольчими товарами. Минулого року щотижнево у столиці проводилось близько 52 ярмарків. Загалом було проведено 1861 ярмарок, на яких реалізовано більше 18 тисяч тонн сільськогосподарської продукції та інших продовольчих товарів. За зведеними даними, участь у таких ярмарках взяли майже 54 тисячі суб’єктів господарювання», – наголосив Костіков.

Як уточнюють у КМДА, в умовах повномашстабного вторгенення рф кількість закладів торгівлі у Києві зменшилась на 6% і наразі становить 7168 підприємств.

Читайте також: В Україні презентували дослідження життєстійкості компаній під час війни

Повідомляється також, що Департамент промисловості та розвитку підприємництва упродовж 2022 року забезпечив надання фінансово-кредитної підтримки суб’єктам малого та середнього підприємництва столиці. Протягом минулого року також підписано додаткові угоди до договорів про співробітництво з 12 банками, погоджено компенсацію відсотків 57 позичальникам на суму 12,74 млн грн, які отримали кредити на суму більше ніж 600 мільйонів гривень, інформують у КДМА.

Як повідомлялося, раніше громадські організації підприємців закликали владу столиці до компромісу в питанні демонтажу й перенесення тимчасових споруд, що використовуються бізнесом, і просили до завершення війни утриматися від таких дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-