У Міноброни розповіли, як 30 спецпризначенців завадили армії рф просуватися на Київ

У Міноброни розповіли, як 30 спецпризначенців завадили армії рф просуватися на Київ

Укрінформ
Із білорусі в Київську область у лютому 2022 року вдерлися 70 тисяч росіян. Вони подолали 115 км і чекали дозаправки. Але Сили опору України звернули увагу на конвой бензовозів довжиною у 64 км та не допустили його до військ.

Як передає Укрінформ, про це розповів перший заступник міністра оборони, генерал-лейтенант Олександр Павлюк в інтерв'ю РБК-Україна.

"З білоруського кордону вдерлися 70 тисяч росіян і 7 тисяч бронемашин, вони подолали 115 км", - сказав Павлюк.

Однак, досягнувши своєї мети, зазначив він, ворог повністю використав пальне, і для подальших наступальних дій на Київ їм потрібна була дозаправка.

"Бензовозам з паливом лишилось їхати менше години. Але Сили опору України звернули увагу на конвой довжиною у 64 км та не допустили його до військ. Тих самих, які були готові оточити Київ", - повідомив Павлюк.

За його словами, загарбники стикалися з перешкодами протягом усього шляху, серед яких – затори на вузьких дорогах, затоплених водою, але початкові затримки цієї 64-кілометрової колони були здійснені спеціалізованим бойовим підрозділом лише з 30 українських спецпризначенців.

Читайте також: «Операція на 3-5 діб»: у Міноборони розкрили початковий план росіян із захоплення Києва

"Нині вже можна говорити, що початкові затримки цієї довжелезної колони були здійснені спеціалізованим бойовим підрозділом лише з 30 спецпризначенців. Вони виводили з ладу або нищили перші три машини, а потім атакували конвой. Оскільки він став довшим і більш закоркованим, наші військові здійснювали руйнування мостів. У росіян була нечисельна охорона – приблизно 2 тисячі солдатів. І вони так і не змогли прорватися крізь перешкоди, створені Силами оборони. Логістика окупантів перебувала у такому стані всюди. Наші ж дії та маневри лише вдосконалювались", - розповів заступник міністра.

Як повідомлялося, у Київській області від рук росіян загинули 1374 українці, зокрема, 38 дітей. Зниклими безвісти вважаються 280 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-