У Києві ввели в експлуатацію відреставровану будівлю Річкового вокзалу

У Києві ввели в експлуатацію відреставровану будівлю Річкового вокзалу

Укрінформ
Державна інспекція архітектури та містобудування України (ДІАМ) видала сертифікат про прийняття в експлуатацію реставрованої історичної будівлі Річкового вокзалу в Києві.

Про це повідомляється на сайті ДІАМ, передає Укрінформ.

“Головні інспектори ДІАМ видали сертифікат про прийняття в експлуатацію будівлі Річкового вокзалу у Києві – основних приміщень Американського університету у Києві (Амерікан Юніверсіті Київ (АЮК))”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що історичну будівлю Річкового вокзалу, збудовану ще в 1961 році, було відреставровано зі збереженням історичного фасаду та цінних панно.

Водночас всередині створено сучасний інтер’єр. Кампус Американського університету має аудиторії, майданчики для зустрічей та спільної роботи студентів, конференц-зали, бібліотеку та інше.

Читайте також: Безбарʼєрність є обовʼязковою для відбудови - Кубраков

«Поява таких сучасних освітніх закладів відкриває величезні можливості для талановитої української молоді, адже якісь американської освіти не викликає сумнівів. Дуже важливо, що в процесі реставрації були дотримані будівельні норми, стандарти і правила. В результаті пам’ятка архітектури була не просто збережена, а й отримала нове життя», - заявив т.в.о. голови ДІАМ Олександр Новицький.

Він нагадав, що Американський університет в Києві відкрили у 2022 році в партнерстві із Arizona State University (ASU) – одного із найбільших університетів Америки.

У вересні 2022 року перші студенти університету розпочали навчання в онлайн-режимі за трьома бакалаврськими програмами та двома магістерськими. Тепер, після введення будівлі в експлуатацію, університет зможе розпочати офлайн-навчання студентів, зазначили в ДІАМ.

Читайте також: На Андріївській церкві встановили табличку європейської премії у сфері культурної спадщини

Як повідомлялось, Річковий вокзал у вересні 2021 року здали в оренду новому навчальному закладу - American University Kyiv.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-