Києву передали з Німеччини та Польщі чотири сучасних пожежних авто

Києву передали з Німеччини та Польщі чотири сучасних пожежних авто

Фото
Укрінформ
Київ отримав від німецьких та польських партнерів іще чотири нових сучасних пожежних автомобілі.

Про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко під час передачі авто київським рятувальникам, передає Укрінформ з посиланням на офіційний портал Києва.

«Київ отримав від німецьких та польських партнерів іще чотири нових найсучасніших пожежних автомобілі. І вже сьогодні вони заступають на чергування в районах столиці», - сказав мер.

Він зазначив, що пожежні автомобілі Києву передало німецьке місто-побратим Лейпциг та профінансувало Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини, а виробили в найкоротші терміни польські партнери.

Київ отримав від іноземних партнерів чотири сучасних пожежних авто / Фото: КМДА

Кличко повідомив, що час очікування на такі авто в світі – приблизно 2 роки. Зроблені пожежні машини на базі шасі Renault з дубль-кабіною та колісною формулою 4х4 та 4х2.

За його словами, автівки ефективно можуть використовуватися на міжбудинкових територіях, де вузькі проїзди, круті підйоми та складні дорожні умови. Також ці автомобілі призначені і для пінного гасіння пожеж, що дуже важливо, особливо в умовах постійних ракетних атак росії.

Читайте також: У столиці облаштують ще п’ять пожежних постів - Кличко

«Ми передаємо 4 новеньких машини ДСНС міста Києва. І вже сьогодні вони заступають на чергування в районах столиці», – зауважив Кличко.

Він подякував німецьким та польським партнерам за цю важливу для Києва допомогу, адже в умовах війни місту необхідно оперативно та ефективно реагувати на виклики та надзвичайні ситуації.

Як повідомлялося, від початку повномасштабної війни Київ залучив та отримав від європейських партнерів як допомогу: 40 сучасних карет “швидкої допомоги”, 40 пожежних автомобілів (2 авто в грудні відправили в Харків, який зазнає постійних обстрілів). Також отримала столиця 72 автобуси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-