Офіційний Баку відреагував на нові закиди рф у порушенні домовленостей щодо Нагірного Карабаху

Офіційний Баку відреагував на нові закиди рф у порушенні домовленостей щодо Нагірного Карабаху

Укрінформ
Підрозділи азербайджанської армії здійснили належні заходи контролю на півночі Лачинської дороги для запобігання подальшому загостренню ситуації у Нагірному Карабасі. 

Про це йдеться у заяві МЗС Азербайджану, передає Укрінформ із посиланням на "Радіо Свобода".

Таким чином в азербайджанському зовнішньополітичному відомстві відреагували на російські закиди щодо нібито порушення про порушення ними домовленостей про припинення вогню в Нагірному Карабаху, досягнутих у 2020 році між Єреваном і Баку за посередництва москви.

МЗС Азербайджану зокрема заявило, що підрозділи азербайджанської армії «з метою запобігання використанню ґрунтових доріг на півночі Лачинської дороги для незаконної діяльності, а також для запобігання подальшому загостренню ситуації шляхом перекидання з боку Вірменії на територію Азербайджану зброї та боєприпасів» «здійснили належні заходи контролю».

У Баку заявляють, що вірменські сили впродовж останніх днів активізували постачання зброї на контрольовану етнічними вірменами частину території Карабаху в обхід так званого Лачинського коридору. Метою суботньої операції, як зазначається, є припинення цих дій.

У свою чергу вірменська влада Нагірного Карабаху заявляє, що гірська дорога не використовувалася для перевезення зброї, а лише «для організації цивільного та невідкладного сполучення між Степанакертом (азербайджанська назва Ханкенді) та чотирма громадами Шушинського району».

Читайте також: Збройне зіткнення в Нагірному Карабаху - ЄС закликав до розслідування інциденту

Близько трьох десятиліть Азербайджан не контролював приблизно 20% своєї міжнародно визнаної території. Ішлося не лише про колишню автономію, яка за радянських часів називалася Нагірно-Карабаською автономною областю, але й про прилеглі до неї райони Азербайджану.

Впродовж останніх років Азербайджан відвоював значну частину території, включно із частиною власне Карабаху, зокрема, містом Шуша.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-