У Кропивницькому відкрили хаб для підтримки переселенців

У Кропивницькому відкрили хаб для підтримки переселенців

Укрінформ
У Кропивницькому відкрили хаб для підтримки переселенців, який став одним із восьми, що вже активно працюють по Україні.

Про це у Телеграмі повідомила Кіровоградська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

Зазначається, що цей хаб займатиметься інформаційно-координаційною роботою з внутрішньо переміщеними особами: допомогою з адаптації до нових обставин, пошуком роботи, оформленням виплат, отриманням юридичної та психологічної підтримки.

За словами заступниці начальника Кіровоградської ОВА Катерини Колтунової, через Кіровоградщину транзитом пройшло 170 тисяч переселенців, зараз в області офіційно зареєстровано 87 тисяч переселенців, плюс 7 тисяч переселенців, які проживали тут до 2022 року. «У нас 201 місце компактного проживання ВПО. Наше завдання, як влади, щоб ви з ВПО переросли у наших повноцінних жителів громад. Ми зараз активно працюємо над тим, щоб адаптувати переселенців до життя в громадах, допомогти їм вийти з того психологічного вакууму, щоб оперативно надавати ту гуманітарну допомогу, яку ми отримуємо від міжнародних організацій», - пояснила Колтунова під час відкриття хабу.

Хаб для підтримки переселенців міста та області працюватиме у приміщенні Кіровоградського кооперативного фахового коледжу імені Сая за адресою вул. Чорновола, 13.

Читайте також: В Івано-Франківську колишній готель перетворили на прихисток для переселенців

Як повідомлялося, у Кіровоградську область після 24 лютого 2022 року – початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, постійно евакуюються мешканці з небезпечних регіонів зі сходу та півдня країни.

Фото: Кіровоградська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-