В Івано-Франківську колишній готель перетворили на прихисток для переселенців

В Івано-Франківську колишній готель перетворили на прихисток для переселенців

Фото
Укрінформ
В Івано-Франківську благодійники провели реконструкцію колишнього готелю і створили прихисток, який зможе прийняти до 80 переселенців.

Про це повідомляє Івано-Франківська ОВА, передає Укрінформ.

«Команда благодійників проєкту «КО-ХАТИ» реконструювала приміщення колишнього готелю в Івано-Франківську, щоб забезпечити житлом понад 80 внутрішньо переміщених людей», - повідомляє Івано-Франківська ОВА.

Як зазначається, в будівлі облаштували 32 житлові кімнати, провели ремонтні роботи, замінили систему опалення, покрівлю. У прихистку вже оселились перші мешканці.

Фінансову підтримку для облаштування житла переселенцям надали Федеральне міністерство закордонних справ Німеччини в партнерстві з гуманітарною організацією Sign of Hope, IM Swedish Development Partner та Асоціація ріелторів Івано-Франківська.

«Житло оснастили меблями, які представники різних громадських організацій виготовляли власноруч…Наразі ще продовжується утеплення фасаду приміщення і облаштування спільної кухні та їдальні, дитячої кімнати і пральні», - додають в Івано-Франківській ОВА.

Тут зауважили, що потреба у забезпеченні людей житлом в області залишається актуальною.

Читайте також: У Косові на Прикарпатті відкрили шелтер для переселенців

«Ми постійно отримуємо телефонні дзвінки із регіонів, де тривають активні бойові дії, щодо допомоги у прихистку людей, котрі змушені покинути свої домівки. Днями отримали звернення від колег із Запорізької області щодо прихистку 2000 людей. Тож спільно із благодійниками працюємо над створенням нових місць для проживання людей», - розповіла заступник голови Івано-Франківської ОВА Людмила Сірко.

На Прикарпатті вже облаштовані 87 прихистків, у 35 з них завершуються ремонтні роботи, ще в шести – ремонти тривають.

Як повідомляло агентство, від початку війни в Івано-Франківській області прийняли понад 150 тисяч переселенців.

Фото: Івано-франківська облдержадміністрація

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-