На фронті в Україні загинув громадянин Польщі

На фронті в Україні загинув громадянин Польщі

Укрінформ
В Україні на фронті загинув громадянин Польщі.

Про це у Твіттері написав міністр канцелярії Ради міністрів Польщі Міхал Дворчик, передає Укрінформ.

“Сьогодні (у п’ятницю – ред.) загинув черговий український військовий – громадянин Польщі”, - повідомив Дворчик.

Він додав, що двоє інших польських громадян, які зазнали поранень на фронті декілька днів тому, все ще перебувають у важкому стані.

Дворчик також повідомив, що одного з двох польських волонтерів-медиків, які потрапили під обстріл у зоні бойових дій, з огляду на легкі поранення вже перевезено для подальшого лікування до Польщі. Водночас, іншого важкопораненого польського волонтера перевезено з Дніпра до Києва.

Журналіст Polsat News Матеуш Ляховський, який перебуває в Україні, написав у Твіттері, що загинув командир взводу Міхал у Міжнародному легіоні. Він перебував в Україні від квітня минулого року. Через місяць у нього мав закінчитися контракт, і він планував повернутися до Польщі, аби передавати у польській армії досвід, здобутий в Україні.

За словами журналіста, декілька місяців тому Міхала було поранено. Він міг відпочити довше, але перед Різдвяними святами повернувся на фронт.

"Він неодноразового говорив, що бореться за свободу України і безпеку Польщі", - наголосив Ляховський, підкресливши, що Міхал був скромним, дбав за свій особовий склад, був втіленням солдатської честі.

Місяць тому Президент України вручив йому медаль “За відвагу”.

Як повідомляв Укрінформ, станом на сьогодні, в Україні загинуло вже декілька громадян Польщі, які воювали у складі української армії. Наприкінці липня минулого року стало відомо про смерть польського бійця ММА Томаша Валентека. Торік у грудні загинули громадяни Польщі Януш Шеремета, Кшиштоф Тифель, Даніель Штибер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-